Το Οινοποιείο Μπλάνα αποτελεί οικογενειακή παράδοση, αφού ασχολείται από τι 1973 με την οινοποίηση κρασιών από όλη την Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στο οικογενειακό κτήμα στην Καλλιθέα Θηβών, στις οποίες γίνεται η οινοποίηση, ωρίμανση, παλαίωση και εμφιάλωση των κρασιών.

Το Οινοποιείο Μπλάνα από την ίδρυσή της, με επιμονή και συνέπεια, ακολούθησε την περιπετειώδη διαδρομή πολλών ετών μελέτης των χαρακτηριστικών των τοπικών ποικιλιών για να μπορέσει να σας προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει θρέψει η ελληνική γη.Για να συμπληρώσουμε τις υποσχέσεις της ελληνικής γης με ελάχιστες, θετικές παρεμβάσεις, ήταν απαραίτητος ο « γάμος » μεταξύ παράδοσης και τεχνολογίας.

Με γνώση και σεβασμό στην ιστορία, παράγουμε επώνυμα ποιοτικά κρασιά. Το αποτέλεσμα της αγάπης μας για αυτό που κάνουμε είναι η εμπορική επιτυχία των προϊόντων μας και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτησή τους.

Στο Οινοποιείο Μπλάνα νιώθουμε πως τα αμπέλια είναι η ψυχή μας και η οινοποιία η καρδιά μας.

Picture

Ο Ιωάννης Μπλάνας κάνει τα πρώτα επαγγελματικά βήματα στην οινοποίηση

1973
Picture

Ο Σταύρος Μπλάνας αναλαμβάνει τα ηνία του οινοποιείου

1977
Picture

Η νομική μορφή του οινοποιείου μετασχηματίζεται και από ατομική εταιρεία μετατρέπεται σε Ετερόρυθμη Εταιρεία

1983
Picture

Μεταφορά των εγκαταστάσεων, στον χώρο όπου δραστηριοποιείται έως και σήμερα η εταιρεία

1985
Picture

Εκσυγχρονισμός των μηχανολογικών και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων του οινοποιείου. Σύγχρονοι μέθοδοι οινοποίησης με πίστη στην παράδοση.

2000
Picture

Με την είσοδο του Ιωάννη Μπλάνα, η εταιρεία μετασχηματίζεται σε Ομμόρυθμη.

2003
Picture

Η τρίτη γενιά στην διαχείριση του οινοποιείου ξεκινά με δυναμικές συνεργασίες. Ο Ιωάννης Μπλάνας "χτίζει" το πελατολόγιο της εταιρείας ανά την Ελλάδα.

2004